archeologienota

Vooronderzoek Zoutleeuw Grote Steenweg

ID: 10128   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/10128

Voorwaarden bij de beslissing

(1)	Er is sprake van steentijdpotentieel als de B horizont minstens grotendeels bewaard is en/of paleobodemrelicten kunnen worden aangetroffen.

(2)	Door de locatie van het plangebied nabij de kampementen van de belegering van Zoutleeuw is metaaldetectie voor de aanvang van het proefsleuvenonderzoek noodzakelijk. Omwille van de kans op colluvium kan bovendien al een eerste archeologische niveau voorkomen direct onder het maaiveld. Hiermee moet u rekening houden bij de aanleg van de sleuven door laagsgewijs te werk te gaan en metaaldetectie uit te voeren na het verwijderen van de graszoden en de aanleg van het eerste vlak.

Downloads

Alle bestanden downloaden

Verslag van resultaten
Bestand: 2018J72 VERSLAG Zoutleeuw l.b.2019.pdf
Auteur(s): DE LOOF Anne

Programma van maatregelen
Bestand: 2018J72 PRGRMM Zoutleeuw l.b.2019.pdf
Auteur(s): DE LOOF Anne

Relaties

Vooronderzoek Zoutleeuw Grote Steenweg
Nota - ID 16456
https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/16456

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.