archeologienota

Vooronderzoek Tienen Stichting Delacroix

ID: 10316   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/10316

Voorwaarden bij de beslissing

1.	Gezien de locatie van het plangebied nabij de kampementen en het slagveld van de Slag bij Eliksem is het noodzakelijk voor het vooronderzoek met ingreep in de bodem, metaaldetectie uit te voeren. De sleuven moeten laagsgewijs worden aangelegd, waarbij voor en na de aanleg van het vlak metaaldetectie wordt uitgevoerd als ook van de storten. U moet ook rekening houden met mogelijk meerdere archeologische niveaus, nl. direct onder de bouwvoor in het colluvium en onder het colluvium. 
2.	De vraagstelling moet met specifieke onderzoeksvragen worden uitgebreid die verband houden met de Slag van Eliksem, bijvoorbeeld: 
a.	Zijn er specifieke resten aanwezig binnen het plangebied die verband kunnen houden met de Slag van Eliksem? Over welke resten gaat het dan? Houden deze resten verband met het slagveld, de kampementen, off-sitefenomenen of gaat het om intrusief materiaal? 
b.	Wat is de bewaring van deze resten? Konden ze uitsluitend via de metaaldetectie worden vastgesteld? Of kunnen ze worden verbonden aan een archeologisch niveau of specifieke sporen? Welke sporen? Bevinden deze resten/sporen zich in het colluvium of oversnijden ze een ouder archeologisch niveau?

Downloads

Alle bestanden downloaden

Programma van maatregelen
Bestand: PM Hakendover - Stichting Delacroix_v002.pdf
Auteur(s): AUDENAERT Evelien, BOUCKAERT Kevin, CLAESEN Jan, DOUCET Alexander, KEERSMAEKERS Emma, VAN GENECHTEN Ben

Verslag van resultaten
Bestand: AN Hakendover - Stichting Delacroix_v002.pdf
Auteur(s): AUDENAERT Evelien, BOUCKAERT Kevin, CLAESEN Jan, DOUCET Alexander, KEERSMAEKERS Emma, VAN GENECHTEN Ben

Verslag van resultaten
Bestand: AN Hakendover - Stichting Delacroix_bijlagen.pdf
Auteur(s): CLAESEN Jan, INTERPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP Crolla en Nicolaes

Relaties

Vooronderzoek Tienen Stichting Delacroix
Nota - ID 13232
https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/13232

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.