archeologienota

Vooronderzoek Wervik Nieuwstraat - Donkerstraat

ID: 10549   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/10549

Voorwaarden bij de beslissing

Het programma van maatregelen is afgestemd op een veronderstelde beperkte bodemingreep, die gestaafd wordt door de plannen in bijlage. Op die plannen is echter toegevoegd dat de definitieve breedtes- en dieptes van de funderingen te bepalen zijn in functie van de sonderingen. Deze kunnen pas uitgevoerd worden na de sloop van de bestaande gebouwen.  Hieroor is het mogelijk dat de uiteindelijke fundering aanzienlijk dieper is en dat de impact op archeologie groter is dan momenteel kan worden ingeschat.
Daarom geldt als uitdrukkelijke voorwaarde dat de nota getoetst moet worden aan het sonderingsverslag en het definitieve funderings- en  rioleringsplan. Deze documenten worden als bijlage opgeladen. Indien zou blijken dat de bodemingreep groter en dieper is dan momenteel wordt ingeschat, moet grondig geƫvalueerd worden of het uitgevoerde archeologisch vooronderzoek voldoende is. Als dit niet het geval zou zijn, moet bijkomend vooronderzoek overwogen worden.

Downloads

Alle bestanden downloaden

Programma van maatregelen
Bestand: Programma van maatregelen - Wervik Nieuwstraat.pdf
Auteur(s): BOT Bart

Verslag van resultaten
Bestand: Bijlage - Geplande werken.pdf
Auteur(s): WILLAERT Aaron

Verslag van resultaten
Bestand: Verslag van resultaten - Wervik Nieuwstraat.pdf
Auteur(s): WILLAERT Aaron

Relaties

Vooronderzoek Wervik Nieuwstraat - Donkerstraat
Nota - ID 12492
https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/12492

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.