archeologienota

Vooronderzoek Bree Bree-centrumstraten

ID: 11588   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/11588

Voorwaarden bij de beslissing

- In de archeologienota worden de werken op de markt/Vrijthof slechts summier besproken. Enkel ter hoogte van het voormalig kerkhof wordt er dieper op ingegaan. In de nota moet de stratigrafie van de markt /Vrijthof en de impact van de geplande werken duidelijk zijn.
	- Men gebruikt in de archeologienota zowel de termen proefsleuf als proefput voor de proefput van 5x 3m ter hoogte van het voormalige kerkhof. Om een inschatting van het aantal begravingen te kunnen maken, dient dit effectief een proefput te zijn.
	- Om de afbakening van het kerkhof, de dikte van de grafgrond en het verloop van de grafgrond te kunnen bepalen, worden de boringen in een kruisvorm over het voormalige kerkhof gezet. Om de afbakening te verifiëren worden er ook enkele boringen buiten het kerkhof gezet.
	- Om de skeletten niet te beschadigen, wordt er een boor met een diameter van maximaal 7cm gebruikt.

Downloads

Alle bestanden downloaden

Programma van maatregelen
Bestand: 2019B101 Bree-centrum PRGRMM.pdf
Auteur(s): VAN DE KONIJNENBURG Rik

Verslag van resultaten
Bestand: 2019B101 Bree-centrum VRSLG.pdf
Auteur(s): VAN DE KONIJNENBURG Rik

Relaties

Vooronderzoek Bree Bree-centrumstraten
Nota - ID 15081
https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/15081

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.