archeologienota

Vooronderzoek Tervuren Vossem, Dorpsplein

ID: 12269   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/12269

Voorwaarden bij de beslissing

Het projectgebied ligt duidelijk in een alluviale context. Art. 10.2.1. van de Code van Goede Praktijk (p. 86) stelt dat in alluviale gronden een aardkundige met ervaring in alluviale situaties in de Leemstreek moet worden ingezet en geen assistent-aardkundige.
Bij de proefputten op het Dorpsplein moet de volledige natuurlijke en antropogene stratigrafie aardkundig en archeologisch geëvalueerd worden. Dit wil zeggen dat ook bij het aantreffen van archeologisch interessante eenheden voor steentijdartefactensites een waarderend onderzoek moet plaatsvinden, niet uitsluitend "indien er lithische artefacten worden aangetroffen".

Downloads

Alle bestanden downloaden

Verslag van resultaten
Bestand: 26400_Aquafin_Tervuren_AN_VVR_v2_Def.pdf
Auteur(s): CLEDA Bénédicte

Verslag van resultaten
Bestand: Plannen.zip
Auteur(s): CLEDA Bénédicte

Programma van maatregelen
Bestand: 26400_Aquafin_Tervuren_AN_PVM_v2_Def.pdf
Auteur(s): CLEDA Bénédicte

Relaties

Vooronderzoek Tervuren Vossem, Dorpsplein
Nota - ID 18696
https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/18696

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.