archeologienota

Vooronderzoek Oudenaarde Oudenaarde Remparden 36

ID: 16703   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/16703

Voorwaarden bij de beslissing

Eventuele restanten van de middeleeuwse stadsmuur worden verwacht in de contactzone tussen het openbaar domein Remparden en de noordwestelijke perceelsgrens van het projectgebied. Daarom is het van belang dat de sleuven worden aangelegd zo dicht mogelijk tegen deze perceelsgrens. 
Daar waar om veiligheidsredenen de natuurlijke ondergrond in haar stratigrafisch primaire positie niet bereikt kan worden vult de erkende archeoloog het proefleuvenonderzoek aan met boringen of sonderingen tot in de natuurlijke ondergrond.  Op deze manier brengt de erkende archeoloog de volledige stratigrafie in kaart.

Downloads

Alle bestanden downloaden

Programma van maatregelen
Bestand: 2020-0785 Oudenaarde Remparden 36 PvM.pdf
Auteur(s): PIETERS Thomas

Verslag van resultaten
Bestand: 2020-0785 Oudenaarde Remparden 36 VvR.pdf
Auteur(s): PIETERS Thomas

Verslag van resultaten
Bestand: 2020-0785 Bijlages Oudenaarde Remparden.zip
Auteur(s): INITIATIEFNEMER initiatiefnemer

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.