archeologienota

Vooronderzoek Retie Markt 3

ID: 17840   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/17840

Voorwaarden bij de beslissing

* In de gebouwen die niet toegankelijk waren bij de visuele terreininspectie wordt vóór de sloop alsnog een visuele terreininspectie uitgevoerd om eventueel aanwezige oudere gebouwdelen te detecteren, met specifieke aandacht voor kelders en dakconstructies.
* Van de houten dakconstructies die mogelijk ouder zijn dan de 19de eeuw worden vóór de sloop stalen genomen voor dendrochronologisch onderzoek. Daarbij dient de handleiding 'Dendrochronologie en erfgoedonderzoek' (Haneca 2017) als leidraad (https://oar.onroerenderfgoed.be/item/437).

Downloads

Alle bestanden downloaden

Programma van maatregelen
Bestand: 5020029 Markt, Retie PVM.pdf
Auteur(s): ALMA Xander, VAN MIERLO Tine

Verslag van resultaten
Bestand: 5020029 Markt, Retie VVR.pdf
Auteur(s): ALMA Xander, VAN MIERLO Tine

Relaties

Vooronderzoek Retie Markt 3
Nota - ID 22521
https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/22521

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.