archeologienota

Vooronderzoek Heusden-Zolder Terleamen

ID: 17885   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/17885

Voorwaarden bij de beslissing

De archeologienota stelt dat bij de aanleg van 4m brede sleuven, de grond gestockeerd kan worden maar dat de kraan niet meer kan passeren. Hierdoor wordt de passage van de ene sleuf naar de andere plaatselijk gehinderd. Afgaande op figuur 6 van het programma van maatregelen stelt het probleem zich mogelijk bij Sl 3 en Sl 4 bij Herderspad, bij Sl 5 en Sl 6 bij Herderspad, bij Sl 8 en Sl 9 (zowel bij Herderspad als aan zijde Terlaemen) en bij Sl 14 bij Herderspad. Indien de kraan niet kan passeren, wordt het dichten van de sleuven ook gehinderd. Om een antwoord te bieden op deze problematiek leggen we volgende voorwaarden inzake de uitvoeringswijze op:
- Ofwel past men de rijrichting van de kraan aan. Sl 1 wordt aangelegd vanaf Herderspad waardoor men aan Terlaemen kan oversteken naar Sl 2 en zo verder. Sl 8 wordt verlengd richting Terlaemen om naar Sl 9 te kunnen rijden. Sl 9 wordt ingekort om Sl 10 te kunnen bereiken. Sl 14 wordt aangelegd door achterwaarts te werken door met de kraan eerst richting Herderspad te rijden en vanaf daar de sleuf aan te leggen.
- Ofwel worden de sleuven achterwaarts aangelegd.
- Indien het dichten van de 4m brede sleuven gehinderd wordt door de bomen, wordt kleiner en aangepast materieel voorzien (bvb. minigraver, trilplaat, wals).

Downloads

Alle bestanden downloaden

Programma van maatregelen
Bestand: 29063_Terlaemen_Heusden-Zolder_PVM_v4.pdf
Auteur(s): ABO nv, BROECKMANS Daan

Verslag van resultaten
Bestand: 29063_Terlaemen_Heusden-Zolder_VVR_v4.pdf
Auteur(s): ABO nv, BROECKMANS Daan

Verslag van resultaten
Bestand: Landschappelijke boringen.zip
Auteur(s): ABO nv, BROECKMANS Daan

Relaties

Vooronderzoek Heusden-Zolder Terleamen
Nota - ID 19093
https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/19093

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.