archeologienota

Vooronderzoek Beringen Paal, Kleuter- en Lagere school

ID: 19704   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/19704

Voorwaarden bij de beslissing

Het programma van maatregelen voor het steentijdonderzoek is niet helemaal adequaat:
- De wijze om de zone, waar men verkennende archeologische boringen moet uitvoeren, wordt wel erg strikt bepaald. Het is beter om de resultaten in hun totaliteit te bekijken.
- De archeologienota geeft aan dat een goede bodembewaring geen positief criterium is en dat er enkel waarderende boringen moeten geplaatst worden rond verkennende boringen die lithische artefacten opleverden. De handleiding Prospecteren naar steentijd artefactensites geeft echter aan dat de resultaten van het verkennend booronderzoek in een breder kader dienen bekeken te worden (Microsoft Word - Prospectie Steentijd (onroerenderfgoed.be; p.25). Hierbij kan bodembewaring een rol spelen.
- Het programma van maatregelen voorziet enkel proefputten indien het archeologisch booronderzoek de site al kon afbakenen. Proefputten kunnen ook ingezet worden om de site af te bakenen.

Downloads

Alle bestanden downloaden

Programma van maatregelen
Bestand: 21-696_Paal-Kleuterschool_Pvm_v1.pdf
Auteur(s): DEVILLE Tom, HOUBRECHTS Sara

Verslag van resultaten
Bestand: 21-696_Paal-Kleuterschool_Vvr_v1.pdf
Auteur(s): DEVILLE Tom, HOUBRECHTS Sara

Relaties

Vooronderzoek Beringen Paal, Kleuter- en Lagere school
Nota - ID 26412
https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/26412

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.