archeologienota

Vooronderzoek Bree Meinestraat

ID: 2008   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/2008

Voorwaarden bij de beslissing

-	Bestaande gebouwen worden afgebroken tot op het maaiveld. Funderingen, verhardingen en kelders worden enkel onder archeologische begeleiding verwijderd.
-	Bij het verwijderen van de bestaande kelders worden de zo ontstane grondprofielen opgeschoond om de stratigrafie van het terrein te bestuderen. Indien er op deze manier voldoende informatie wordt ingewonnen om de onderzoeksvragen over de historische bebouwing en de voormalige stadsversterking te beantwoorden, worden er geen bijkomende proefputten aangelegd.

Downloads

Alle bestanden downloaden

Programma van maatregelen
Bestand: Archeologienota Bree-Meinestraat - programma van maatregelen.pdf
Auteur(s): DE RAYMAEKER Annelies

Verslag van resultaten
Bestand: Archeologienota Bree-Meinestraat - verslag van resultaten.pdf
Auteur(s): DE RAYMAEKER Annelies

Relaties

Vooronderzoek Bree Meinestraat
Nota - ID 7557
https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/7557

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.