archeologienota

Vooronderzoek Baarle-Hertog Kapelstraat

ID: 2323   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/2323

Voorwaarden bij de beslissing

- Ter hoogte van de voormalige historische bebouwing, zowel langs de Molenstraat als de Kapelstraat, dient te worden gewerkt met proefputten. In afwijking van het voorgestelde puttenplan mag de locatie en de omvang van deze proefputten worden bepaald door de uitvoerende erkende archeoloog.
- Muurresten met mogelijke archeologische waarde worden behouden voor verder onderzoek. Verder onderzoek naar de stratigrafische opbouw kan door soneringen of kleinere proefputten.
- De huidige bebouwing langsheen de straatkant mag voorafgaand aan het archeologisch onderzoek slechts worden afgebroken tot het maaiveld, met behoud van de kelders en ondergrondse massieven. Het verwijderen van de vloerniveaus gebeurd onder advies en begeleiding van de erkende archeoloog.

Downloads

Alle bestanden downloaden

Programma van maatregelen
Bestand: Archeologienota Baarle-Hertog - Kapelstraat - programma van maatregelen.pdf
Auteur(s): DE RAYMAEKER Annelies

Verslag van resultaten
Bestand: Archeologienota Baarle-Hertog - Kapelstraat - verslag van resultaten.pdf
Auteur(s): DE RAYMAEKER Annelies

Relaties

Vooronderzoek Baarle-Hertog Kapelstraat
Nota - ID 17874
https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/17874

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.