archeologienota

Vooronderzoek Linter Geldenakenstraat

ID: 6619   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/6619

Voorwaarden bij de beslissing

Uit het bureauonderzoek komt naar voor dat het projectgebied zich kan bevinden binnen de perimeter van het slagveld van Neerwinden uit 1793 en bijhorende legerkampeerplaatsen.
In functie hiervan moeten de onderzoeksvragen aangevuld worden met volgende vraagstelling:
Zijn er binnen het onderzoeksgebied sporen of vondsten aanwezig die in verband gebracht kunnen worden met een militaire aanwezigheid of actie? In functie van deze vraagstelling wordt het onderzoek uitgebreid met een metaaldetectieonderzoek uitgevoerd conform de Code Goede Praktijk hoofdstuk 7.5, Veldkartering. In functie van dit onderzoek wordt het terrein op voorhand kort gemaaid en van hinderlijke begroeiing (kruidlaag) ontdaan. Het maaisel wordt verwijderd.

Downloads

Alle bestanden downloaden

Programma van maatregelen
Bestand: PM Linter - Geldenakenstraat_v003.pdf
Auteur(s): AUDENAERT Evelien, BOUCKAERT Kevin, CLAESEN Jan, DIRIX Evelien, KEERSMAEKERS Emma, SYS Annelien, VAN GENECHTEN Ben, VERBEELEN Giel

Verslag van resultaten
Bestand: AN Linter - Geldenakenstraat_v003.pdf
Auteur(s): AUDENAERT Evelien, BOUCKAERT Kevin, CLAESEN Jan, DIRIX Evelien, KEERSMAEKERS Emma, SYS Annelien, VAN GENECHTEN Ben, VERBEELEN Giel

Relaties

Vooronderzoek Linter Geldenakenstraat
Nota - ID 16001
https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/16001

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.