archeologienota

Vooronderzoek Herk-de-Stad Ridderstraat 20

ID: 6801   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/6801

Voorwaarden bij de beslissing

-In het PvM is als voorwaarde opgenomen dat niet diepter gegraven mag worden dan de diepte van toekomstige werken. Omdat de diepte van een aantal werken op dit moment nog niet bekend is, is het noodzakelijk dat voorafgaand aan het onderzoek de te verstoren diepte wel duidelijk is en dat men zich daaraan houdt.
-De voorwaarde voor de diepte geldt alleen voor het proefsleuvenonderzoek en niet voor het proefputtenonderzoek. De reden hiervoor is dat het proefputtenonderzoek gericht is op het waarderen van de stratigrafie van de site. 
-Wanneer ervoor gekozen wordt archeologische resten in situ te bewaren, dient een bufferzone van 20 cm aangehouden te worden. De archeologische resten worden afgedekt/beschermd d.m.v. Geotextiel.

Downloads

Alle bestanden downloaden

Programma van maatregelen
Bestand: 18-425 PvM BINDER.pdf
Auteur(s): DE NUTTE Glenn, DEVILLE Tom

Verslag van resultaten
Bestand: 18-425 VvdR BINDER.pdf
Auteur(s): DE NUTTE Glenn, DEVILLE Tom, HOUBRECHTS Sara

Relaties

Vooronderzoek Herk-de-Stad Ridderstraat 20
Nota - ID 9881
https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/9881

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.