archeologienota

Vooronderzoek Bree Peerderbaan Bree

ID: 798   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/798

Voorwaarden bij de beslissing

-	Bestaande constructies worden gesloopt tot op het maaiveld. Funderingen, kelders en verhardingen worden enkel onder begeleiding van een archeoloog verwijderd.
-	Er wordt overgegaan tot het proefputtenonderzoek als na het waarderend archeologisch booronderzoek de vuursteenconcentratie(s) onvoldoende kan afgebakend en onvoldoende kan gewaardeerd worden waardoor het onmogelijk is om een programma van maatregelen voor een opgraving op te maken.
-	Indien er een prehistorische site wordt aangetroffen waarvoor men een opgraving en/of behoud in situ voorstelt, mag deze geen schade ondervinden van het nog uit te voeren proefsleuvenonderzoek.

Downloads

Alle bestanden downloaden

Verslag van resultaten
Bestand: 16-246 Bree Peerderbaan Binder 181016.pdf
Auteur(s): DEVILLE Tom, HOUBRECHTS Sara

Programma van maatregelen
Bestand: 16-246 Bree Peerderbaan PVM Binder 181016.pdf
Auteur(s): DEVILLE Tom, HOUBRECHTS Sara

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.