archeologienota

Vooronderzoek Oudenaarde Oudenaarde Blekerijstraat

ID: 8826   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/8826

Voorwaarden bij de beslissing

Uit recent onderzoek (bij indiening van de archeologienota nog niet gepubliceerd in de CAI) met betrekking tot de stadsomwalling van Oudenaarde blijkt dat het plangebied paalt aan een klein fort dat deel uitmaakt van de stadsverdediging. In de archeologienota wordt dit relict nog omschreven als een walgrachtsite.

Dit relict is niet te zien op de kaart van Ferraris, maar wel op een oudere kaart (https://gallica.bnf.fr/ark:/12148/btv1b8440575m/f1.item.r=oudenaerde.zoom)

Op basis van de cartografie lijkt de gracht van deze versterking zich net buiten het plangebied te situeren maar mogelijk zijn er nog andere defensieve structuren (v.b. een wal) bewaard gebleven binnen het plangebied.

Om een goede archeologische evaluatie van deze zone mogelijk te maken dient er een bijkomend kijkvenster aangelegd te worden (haaks op de meest noordelijke proefsleuf) op basis waarvan een dwarsprofiel verkregen wordt op de perifere zone van het fort.

Downloads

Alle bestanden downloaden

Programma van maatregelen
Bestand: 24217_Revive_Oudenaarde_PVM_v0_TVD.pdf
Auteur(s): VAN DENHAUTE tine

Verslag van resultaten
Bestand: 24217_Revive_Oudenaarde_VVR_v0_TVD.pdf
Auteur(s): VAN DENHAUTE Tine

Relaties

Vooronderzoek Oudenaarde Oudenaarde Blekerijstraat
Nota - ID 9686
https://id.erfgoed.net/archeologie/notas/9686

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.