archeologienota

Vooronderzoek Landen Karolingerslaan

ID: 8903   URI: https://id.erfgoed.net/archeologie/archeologienotas/8903

Voorwaarden bij de beslissing

-	Alle skeletmateriaal wordt ingezameld conform de CGP.
-	Volgens de CGP dienen alle skeletten gewaardeerd worden nu wordt een vermoedelijke hoeveelheid van 20 skeletten voorzien worden. Vermoedelijk moeten daarna – gezien het belang van de site en de ligging binnen een archeologische bescherming - ook alle skeletten verder onderzocht worden.
-	Er dient rekening gehouden te worden met de mogelijkheid van een grote hoeveelheid dan voorzien in het PvM wat betreft houtdeterminatie en dendrochronologie van kisthout indien deze goed bewaard zijn.
-	Het verdient aanbeveling om de zone waar het kerkhof wordt vermoed al te onderzoeken zonder de kringbeschoeiing te plaatsen. Eens men dieper komt en beschoeiing nodig is kan die dan geplaatst worden.

Downloads

Alle bestanden downloaden

Programma van maatregelen
Bestand: 18-445 PvM BINDER IV.pdf
Auteur(s): DE NUTTE Glenn

Verslag van resultaten
Bestand: 18-445 VvdR BINDER IV.pdf
Auteur(s): DE NUTTE Glenn

Meer weten?

Meer informatie over het archeologisch traject kan je terugvinden op onze website.

Disclaimer

Het agentschap Onroerend Erfgoed publiceert deze documenten op basis van het Onroerenderfgoeddecreet en het Onroerenderfgoedbesluit, maar staat in geen geval in en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid of rechtmatigheid van de inhoud van deze documenten. Bij opmerkingen of vragen over de rechtmatigheid van de inhoud van de dossiers of uw privacy, kan u contact opnemen met informatieveiligheid.oe@vlaanderen.be. Daarnaast vindt u meer informatie in onze privacyverklaring.