Via dit loket kan je een erfgoedpremie of een onderzoekspremie aanvragen.

Wil je een overzicht van de premies die je al eerder aanvroeg? Zorg dan dat je aangemeld bent met je eID en klik bovenaan in de balk op 'Mijn premieaanvragen'. Vanuit dit overzicht kan je ook uitbetalingen aanvragen voor de goedgekeurde premies.

Het loket is alleen bruikbaar wanneer je beschikt over een eID of een federaal token. Is een online aanvraag niet mogelijk? Of geef je de voorkeur aan een formulier dat je op papier kan invullen? Kies dan het betreffende aanvraagformulier.

Welke premie kan je in jouw geval het beste aanvragen? Lees meer over de verschillende soorten premies die het agentschap Onroerend Erfgoed aanbiedt.

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing om in aanmerking te komen voor een premie.

Erfgoedpremie volgens standaard procedure

Met deze applicatie vraag je bij het agentschap Onroerend Erfgoed een erfgoedpremie aan volgens de standaardprocedure voor beheersmaatregelen, werkzaamheden of diensten aan beschermde goederen of erfgoedlandschappen.

Erfgoedpremie volgens bijzondere procedure

Met deze applicatie vraag je bij het agentschap Onroerend Erfgoed een erfgoedpremie aan volgens de bijzondere procedure.

Deze applicatie is nog niet beschikbaar.

Onderzoekspremie voor voorafgaand onderzoek

Met deze applicatie vraag je bij het agentschap Onroerend Erfgoed een onderzoekspremie aan voor het uitvoeren van voorafgaand onderzoek.