Via dit loket kan je een erfgoedpremie of een onderzoekspremie aanvragen.

Het loket is alleen bruikbaar wanneer je beschikt over een eID of een federaal token. Is een online aanvraag niet mogelijk? Of geef je de voorkeur aan een formulier dat je op papier kan invullen? Kies dan het betreffende aanvraagformulier.

Welke premie kan je in jouw geval het beste aanvragen?
Lees meer over de verschillende soorten premies die het agentschap Onroerend Erfgoed aanbiedt.
Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing om in aanmerking te komen voor een premie.

Wil je een overzicht van de premies die je al eerder aanvroeg?
Ga dan naar Mijn premieaanvragen. Vanuit dit overzicht kan je ook uitbetalingen aanvragen voor de goedgekeurde premies.
Let op: Indien je nog niet was aangemeld, zal je eerst de aanmeldprocedure moeten doorlopen.

Zie je de aanvragen die je in naam van een onderneming hebt gemaakt niet in je overzicht?​
Dat wil zeggen dat je nog niet geregistreerd bent in de online diensten van de Vlaamse overheid als vertegenwoordiger van die onderneming. De onderneming moet zich eerst registreren en vervolgens rechten toekennen aan medewerkers via deze stappen.
Als de onderneming al geregistreerd is, kan de toegangsbeheerder van de onderneming via het Gebruikersbeheer van de Vlaamse overheid bij Toepassingen Onroerend Erfgoed rechten op de toepassing 'premieaanvragen' toekennen aan de betreffende medewerkers. De rollen 'toevoeger' en 'invoerder' laten toen om uitbetalingsaanvragen in te dienen en geven leesrechten op alle aanvragen.​​ De rol 'lezer' geeft enkel leesrechten op alle aanvragen.

Erfgoedpremie volgens standaard procedure

Met deze applicatie vraag je bij het agentschap Onroerend Erfgoed een erfgoedpremie aan volgens de standaardprocedure voor beheersmaatregelen, werkzaamheden of diensten aan beschermde goederen of erfgoedlandschappen.

Erfgoedpremie volgens bijzondere procedure

Met deze applicatie vraag je bij het agentschap Onroerend Erfgoed een erfgoedpremie aan volgens de bijzondere procedure.

Deze applicatie is nog niet beschikbaar.

Onderzoekspremie voor voorafgaand onderzoek

Met deze applicatie vraag je bij het agentschap Onroerend Erfgoed een onderzoekspremie aan voor het uitvoeren van voorafgaand onderzoek.